Friday 28 March 2014

7η αγωνιστική στο ΓΑΛΑΤΣΙ + Κείμενο Villa Αbalias

Οι άμπαλοι μαχητές μετά από ένα σερί κακοδαιμονιών και για να μη ξεχνιόμαστε μετά τον παρθενικό τους βαθμό στη λίγκα επιστρέφουν δριμύτεροι και σας καλούν για την αγωνιστική την Κυριακή 30 Μαρτίου στις 14:00. ΠΡΟΣΟΧΗ! αλλάζει η ώρα γι αυτό μη μπερδευτείτε!! Όποια ομάδα δεν είναι πιστή στο ραντεβού της θα της αφαιρεθεί 1 βαθμός για παραδειγματισμό. Κι αν νομίζετε ότι κάνουμε πλάκα για δοκιμάστε μας.
Το μέρος της αγωνιστικής είναι σύνορα Γαλάτσι με Ν.Ιωνία στην συμβολή δεμιρδεσιου και βεικου, απέναντι από το Άλσος Βεικου, στο 5×5. Για χάρτη πατήστε εδώ. Πρόσβαση με λεωφορείο, 608 στάση άλσος βεικου, 444 στάση ολυμπιακό κλειστό Γαλατσίου.
Για τα εξω-αγωνιστικά, δε γνωρίζουμε πολλά καθώς η villa abalias μας υπόσχεται πολλές εκπλήξεις (όπως πάντα άλλωστε). Γι’ αυτό μη χάσετε με τίποτα αυτή την αγωνιστική!
ενα μπράβο στο δημιουργό της αφίσας
Άτιτλο
Σοβαρευόμαστε μιας και ακολουθεί το κείμενο της διοργανώτριας ομάδας villa Αbalias και της ανοιχτής συνέλευσης αναρχικών Γαλατσίου
<!–
–> «Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν»
Βιώνοντας ακόμα μία κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, ερχόμαστε αντιμέτωποι με το φάντασμα του εθνικισμού/φασισμού/ρατσισμού. Όπως και άλλοτε (κρίση του μεσοπόλεμου, ψυχροπολεμική πετρελαϊκή κρίση) έτσι και σήμερα το κράτος και το κεφάλαιο των οργανωμένων οικονομικών ελίτ προωθώντας εθνικιστικά/φυλετικά ιδεολογήματα και μορφώματα ενισχύουν κρατικές/παρακρατικές συμμορίες. Μ’ αυτόν τον τρόπο, όπως πάντα άλλωστε, επιχειρούν να διατηρήσουν την εξουσία και την εξέχουσα κοινωνική τους θέση και να εντατικοποιήσουν την εκμετάλλευση και τον αποκλεισμό όσων θεωρούν αναλώσιμους, περιττούς, απείθαρχους και όσων δεν χωράνε στα γρανάζια της καπιταλιστικής τους μηχανής.
Ήδη τα προσωπικά και εργασιακά δικαιώματα και οι ελευθερίες καταπατούνται. Προληπτικές προσαγωγές, συλλήψεις, εξευτελισμοί, επιχειρήσεις σκούπα, διαπόμπευση, βιασμοί, ξυλοδαρμοί, βασανιστήρια και δολοφονίες μεταναστών, περιθωριοποιημένων, ναρκομανών, ιερόδουλων και ομοφυλόφιλων, ρομά, αντιρρησιών συνείδησης και γενικότερα φτωχοδιάβολων συμβαίνουν όλο και πιο συχνά, με τους θεσμικούς «φρουρούς του έθνους» μπάτσους και τους μη θεσμικούς «προστάτες της φυλής» φασίστες να μένουν στο απυρόβλητο. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ζουν και βασιλεύουν ενώ ο αριθμός τους αυξάνεται, με αποκλεισμένους μετανάστες στοιβαγμένους σε κοντέινερ και σε άθλιες συνθήκες. Τα ΜΜΕ συνεχίζουν να παραπληροφορούν και να λειτουργούν ως ιδεολογική εμπροσθοφυλακή του κράτους και του οικονομικού συστήματος, δημιουργώντας εντυπώσεις και σπέρνοντας το φόβο. Εξαπολύονται επιθέσεις σε στέκια, αυτοοργανωμένους χώρους και καταλήψεις, αγωνιστές βασανίζονται και διασύρονται προς εκφοβισμό και παραδειγματισμό των εκμεταλλευομένων. Καταστέλλεται βίαια κάθε είδος διαμαρτυρίας, γίνονται επιστρατεύσεις και καταστρατηγούνται ακόμα και τα υποτιθέμενα «κεκτημένα» του σύγχρονου «κοινωνικού κράτους».
‘’Στις πόλεις που λατρεύουμε μιλάνε χίλιες γλώσσες»
Εμείς αντιτάσσουμε ότι η κρίση αποτελεί ευκαιρία, όχι για να δαγκώσουμε τον διπλανό μας, αλλά για να πάρουμε τις ζωές στα χέρια μας, να αυτοοργανωθούμε, να αλληλεπιδράσουμε και να δημιουργήσουμε εκείνες τις κοινωνικές δομές , όπου ο καθένας θα συμβάλλει σύμφωνα με τις δυνατότητες του και θα απολαμβάνει σύμφωνα με τις ανάγκες του.
Αν οι κυρίαρχοι, πολιτικοί, τράπεζες, πολυεθνικές, κανάλια, δεσποτικοί, καιροσκόποι, κερδοσκόποικαι οι λακέδες τους νοιώθουν ότι είναι η ευκαιρία τους για να αρπάξουν όλο τον πλούτο, φυσικό η τεχνητό, εμείς απαντάμε ότι νοιώθουμε πολύ τυχεροί, που έλαχε σε εμάς να βιώσουμε την κρίση, γιατί έχουμε όλα τα εφόδια και τους λόγους να ανατρέψουμε το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και να αφήσουμε μια γλυκιά παρακαταθήκη για το μέλλον της ανθρωπότητας, συντρίβοντας μαζί με τον καπιταλισμό και την εμπροσθοφυλακή του, τον φασισμό, ούτος ώστε να μην ξανασηκώσει κεφάλι ποτέ και να ριχτεί εκεί που του αρμόζει, στον καιάδα της ιστορίας.
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΑ
ANOIKTH ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.