Tuesday 4 March 2014

Radical Fans United: Brazil 2014: Από το ποδόσφαιρο-παιχνίδι ποδόσφαιρο-πόλεμο


Brazil 2014: Από το ποδόσφαιρο-παιχνίδι στο ποδόσφαιρο-πόλεμο

Από τα αγωνιστικά συστήματα και τις ασκήσεις τακτικής στις πολεμικές προετοιμασίες και στις στρατιωτικές ασκήσεις. Από το ποδόσφαιρο-παιχνίδι στο ποδόσφαιρο-πόλεμο. Από το ποδόσφαιρο-άθλημα του λαού στο ποδόσφαιρο των ελίτ και των δισεκατομμυρίων. Από τα διαφημιστικά αεροπλανάκια που περνούσαν πάνω από τα γήπεδα κουβαλώντας πίσω τους ένα μύνημα σε πανό στα αεροπλάνα κηφήνες. Αλλά δεν θα πάνε χαμένα τα 12 εκατομμύρια δολάρια που ξόδεψαν οι αρχές της Βραζιλίας για τα αεροπλάνα, δεν θα χρησιμοποιηθούν μόνο τον ένα μήνα που κρατάει το Μουντιάλ. Μια πολύ καλή προπόνηση θα είναι και ένα πολύ καλό τεστ για την από εδώ και στο εξής εξ αέρος έλεγχο και καταστολή των διαδηλώσεων στη γη της σάμπας και της μπάλας.
Αναδημοσιεύουμε από το sentragoal.gr:
Στην Βραζιλία, ενόψει του Mundial, δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια και σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Al Jazeera» η πολεμική αεροπορία της χώρας αγόρασε δυο νέα αεροπλάνα «κηφήνες» για να περιπολούν από τον ουρανό.

Το Mundial ξεκινά σε 100 ημέρες από σήμερα και εκτός από το χρονοδιάγραμμα που πρέπει να τηρείται με τις κατασκευές των εγκαταστάσεων, στην Βραζιλία προγραμματίζουν το τι πρέπει να κάνουν για να διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο με ασφάλεια.

Η πολεμική αεροπορία της χώρας ξόδεψε 12 εκατομμύρια δολάρια να αγοράσει αυτά τα ειδικά αεροπλάνα, τα οποία θα είναι μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Η κυβέρνηση της χώρας ανησυχεί για τυχόν τρομοκρατικές ενέργειες και για διαδηλώσεις ιδιαίτερα μετά τα όσα έγινε πέρσι κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και έτσι φέρεται πως έχει δαπανήσει πάνω από 1 δις. δολάρια για τα μέτρα ασφαλείας.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.