Tuesday 4 March 2014

ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ...


ΕΙΣΒΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ, ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ...
Τις τελευταίες ημέρες, οι «Αρχές του Κράτους», χρησιμοποιώντας ως πρόφαση ανώνυμες τηλεφωνικές καταγγελίες, έχουν εισβάλει σε δεκάδες σπίτια, όσων εκ των προτέρων έχουν στοχοποιήσει για την πολιτική τους δράση! Όλος ο κρατικός­ κυβερνητικός εσμός προσπαθεί απεγνωσμένα να καταστείλει κάθε προσωπικότητα ή συλλογικότητα που μπαίνει εμπόδιο στα σχέδια τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν στα αρχεία της Ασφάλειας χιλιάδες φάκελοι πολιτών, είτε αναρχικών, είτε αριστερών, είτε ανθρώπων που απλά δεν αντέχουν πια την κατάσταση και αντιστέκονται. Η μέθοδος των ανώνυμων τηλεφωνικών καταγγελιών εξασφαλίζει το ανέλεγκτο των ενεργειών σε Εισαγγελείς και αστυνομία που εισβάλουν σε σπίτια καταστρέφοντας και κατάσχοντας προσωπικά αντικείμενα όπως βιβλία και υπολογιστές.
Πρόκειται για τις ίδιες μεθόδους, που χρησιμοποίησαν οι δοσίλογοι της Κατοχής και οι βασανιστές της Χούντας, όταν το σπίτι όσων αντιστέκονταν δεν ήταν χώρος αυτοδιάθεσης και άσυλο, αλλά ο τόπος που εξασφάλιζε μια εύκολη νυκτερινή σύλληψη στις «Αρχές». Ήταν οι εποχές, που οι μπότες έσπαγαν τις πόρτες των σπιτιών και οι χώροι εκτελέσεων και οι εξορίες γέμιζαν από αγωνιστές.
Η ιστορική μνήμη μας επιβάλλει την ενεργοποίηση, για να μην επιστρέψουν αυτές οι χειρότερες μορφές φασισμού: Έχουμε συμμετάσχει σε ποικίλες αντιφασιστικές δράσεις και ενημερωτικές προσπάθειες, μεταξύ των οποίων και η συμμετοχή μας στο αντιφασιστικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Αntifa League, με ομάδες από όλη την Αττική.
Την Κυριακή 27/1/2014 το πρωτάθλημα αναβλήθηκε γιατί έλλειπε ένας από εμάς:



Η τρομοκρατική-αντιτρομοκρατική, ύστερα από ανώνυμο τηλεφώνημα, εισέβαλε στο σπίτι και συνέλαβε έναν συναγωνιστή μας, από την ομάδα Γαλατσίου, στοχοποιημένο για την πολιτική του δράση και την ιδεολογία του…
Ο χώρος αλληλεγγύης και δράσης Υπόστεγο εκφράζει την Αλληλεγγύη του στον συλληφθέντα σύντροφό μας και σε όσους διώκονται στα πλαίσια των πογκρόμ τρομοκράτησης της κοινωνίας των τελευταίων ημερών.
Η τρόμο – υστερία, που εντέχνως καλλιεργείται από ελεγχόμενα ΜΜΕ, δεν αποτελεί άλλοθι για την εκρίζωση ελευθεριών και δεν μας αποπροσανατολίζει από τα δυσβάσταχτα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, που ενεργοποιούν όλο και περισσότερες συνειδήσεις. Ο φασισμός θα ηττηθεί ξανά


Χώρος αλληλεγγύης και δράσης ΥΠΟΣΤΕΓΟ


ypostego.wordpress.com

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.