Wednesday 21 May 2014

Αντιμουντιαλικό κάλεσμα

Αντιμουντιαλικό κάλεσμα

Συνέλευση αλληλεγγύης στους αγωνιζόμενους στη Βραζιλία ενάντια στο Μουντιάλ

από Κόκκινη Γραμμή, Στέκι Αντιπνοια, Antifa League Athens
Ημέρα/Ώρα: 22/05/2014 στις 8:00:00 ΜΜ, Αθήνα / Πολυτεχνείο

Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο διαδραματίζεται στη Βραζιλία μία μακράς διάρκειας και αυξημένης έντασης, σύγκρουση. Με αφορμή τη διεξαγωγή του Παγκόσμιου Κυπέλλου τον Ιούνιο του 2014 αλλά και τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016, το Βραζιλιάνικο κράτος επιχειρεί να αναδιαρθρώσει τις μεθόδους εκμετάλλευσης και καταπίεσης των από τα κάτω στο σύνολό τους. Από το 2008 εφαρμόζοντας το σχέδιο «ειρηνοποίησης» επιχειρεί να «σουλουπώσει» τις περιοχές γύρω από τα στάδια που θα διεξαχθούν οι αγώνες εκκενώνοντας και καταστρέφοντας τις φαβέλες που υπάρχουν τριγύρω.
Με χαρακτηριστικό σημείο τις διαδηλώσεις και τις συγκρούσεις που διαδραματίστηκαν σε πολλές πόλεις τις Βραζιλίας πριν ένα χρόνο, εκατοντάδες χιλιάδες καταπιεσμένοι εξεγέρθηκαν ενάντια στους σχεδιασμούς του Βραζιλιάνικου κράτους αλλά και του παγκόσμιου κεφαλαίου και έκτοτε αρνούνται να υποκύψουν. Οι αντιδράσεις των από τα κάτω έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια. Η άρνησή τους να δεχθούν τις αυξήσεις στα εισιτήρια των Μέσων Μαζική Μεταφοράς έχει ξεκινήσει από το 2005 και όχι μόνο δεν έχει καμφθεί αλλά αντιθέτως οδήγησε σε παρατεταμένες συγκρούσεις  με τις κατασταλτικές δυνάμεις του καθεστώτος το 2013. Σε αντίθεση με την εικόνα ενός μεγάλου πάρτυ που κυριάρχησε στον ελλαδικό χώρο το 2004 με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Βραζιλία έχει γίνει εμφανές πως η σύγκρουση θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ. Οι εξεγερμένοι επιμένουν να συγκρούονται με στρατό και αστυνομία, αψηφώντας νεκρούς και τραυματίες διεκδικώντας φαί, στέγαση, περίθαλψη και όχι τα υπερσύγχρονα γήπεδα που θα διαφημίζονται κατά τη διάρκεια των αγώνων από την τηλεόραση. Επίσης οι οδηγοί λεωφορείων και όχι μόνο προχωρούν σε απεργίες διεκδικώντας αύξηση μισθών. Κατά τη διάρκεια μάλιστα μιας 24ωρης απεργίας καταστράφηκαν σχεδόν 500 λεωφορεία.
Πλέον η επίθεση των κυρίαρχων, αφορά κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους. Οι εισβολές των μπάτσων στις φαβέλες είναι συνεχείς με αποτέλεσμα εκατοντάδες ξεσπιτωμένους και αρκετούς νεκρούς. Ταυτόχρονα επιχειρείται να απαγορευθεί η πραγματοποίηση οποιασδήποτε διαμαρτυρίας ενάντια στο Παγκόσμιο κύπελλο.
Ο ανυποχώρητος αγώνας από την πλευρά των καταπιεσμένων δεν μπορεί παρά να μας εμπνέει και να μας δίνει ελπίδα πως οι εστίες αντίστασης και αγώνα όχι μόνο δεν σβήνουν αλλά αντιθέτως αυξάνονται. Ο αγώνας ενάντια στην επίθεση του βραζιλιάνικου κράτους είναι και δικός μας αγώνας. Ο αγώνας ενάντια στη διεξαγωγή του Μουντιάλ είναι και δικός μας αγώνας.
Για αυτό καλούμε σε συνέλευση την Πέμπτη 22/5 στις 20:00στο Πολυτεχνείο για τη διοργάνωση και συντονισμό δράσεων ενάντια στο Μουντιάλ της FIFA και των πολυεθνικών, ενάντια στο Μουντιάλ της εκμετάλλευσης των εργαζομένων και της καταστροφής των ζωών τους.

Κόκκινη Γραμμή
Στέκι Αντίπνοια
Antifa League Athens

 http://antifaleague.espivblogs.net/

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.